(M)ilyen valójában az élet ONLINE NETWORKER-ként?

(M)ilyen valójában az élet ONLINE NETWORKER-ként?

Kizárólag az az ember értékes, aki mer ONLINE NETWORKER-ként dolgozni (?)

2022. augusztus 11. - kmorsoly

 

 Felmerült már Benned ez a kérdés? Bennem lehet, hogy felmerülne, mert valljuk be, mostanában azért elég sokan írnak arról, hogy „ Te vagy a felelős az életedért! Dönts másként! Élj szabadon, kötöttségek nélkül! Dolgozz bárhonann, bármikor!” És hasonlók. Elmondom neked az én szemszögemet mindezzel kapcsolatban. 

297901474_608053824332876_5719354428000579550_n.jpg

A hálózatépítés nem egy újkeletű SZAKMA. Már régóta működnek MLM rendszerek, de 20-30 évvel ezelőtt még szóba sem került az, hogy valaki online építsen hálózatot. (Na vajon miért nem?)  Mára viszont azt érezheted, hogy a „csapból is ez folyik“ és mindenkinek online hálózatépítőként kellene dolgoznia, mert az olyan menő.

 Sokan döntenek úgy, hogy kipróbálják magukat ebben a szakmában. Igen, ez is egy szakma. Bár sokan nem ismerik el annak, hiszen még nem tanítják főiskolákon vagy egyetemeken, de amennyi tudást itt magamba szívtam, én bátran nevezem szakmának.

Viszont egyvalamit fontos tisztáznunk. Ez a szakma sem való mindenkinek! 

Tudnál olyan szakmát idehozni, ami mindenkinek való? Én biztosan nem. Hányszor hallottam életem során: „Én nem tudnék pedagógus lenni...“  Az a jó hírem, hogy nem is kell! Szerintem ha mindenki azt a munkát végezné, amit igazán szeret, a világ nem itt tartana. De az emberek nem mindig döntenek úgy, ahogy valójában jó lenne nekik. Sokan talán félnek a kudarctól, azt gondolják, hogy nekik nem jár több vagy épp valaki „betette a fejükbe“, hogy nem képesek megvalósítani az álmaikat. Talán azt hallották egész gyermekkorukban, hogy valami „normális“, kétkezi munkát kell végezni, vagy azt, hogy elégedjenek meg azzal, amijük van!

Az elmúlt 3 év tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy hálózatépítőnek lenni EGYSZERŰ, DE NEM KÖNNYŰ. Személy szerint azoknak ajánlom, akik vállalkozó szelleműek, szeretnek tanulni és szeretik az innovációt. Azoknak, akik velük hasonló gondolkodású emberekkel akarnak együtt dolgozni és akik hosszútávban gondolkodnak.

Néha az az érzésem, azt gondolhatod, mindenkit be akarunk „szervezni“ a csapatunkba és bárkivel együtt akarunk dolgozni. Na, ez tutira nem így van! 

Képzeld el, hogy olyan ember érkezik a csapatomba, aki azt gondolja, hogy holnapra, de legkésőbb holnaputánra milliomos lesz abból, hogy „kenőcsöket árul“. Vagy olyan, aki nem hajlandó munkát beletenni és azt hiszi, hogy majd én dolgozom helyette is. Vagy akár olyan, aki nem akar tanulni, fejlődni és esze ágában sincs használni az online felületeket.

Tudom és tapasztalom, hogy van olyan mentor, aki bárkit beenged a csapatába. Aki bárkit beregisztrál egy kezdőcsomaggal egy egyszeri jutalékért cserébe. Mint minden szakmában, bizony itt is vannak olyanok, akik nem úgy képviselik a céget, a rendszert, ahogyan az megérdemelné. Biztosan ismersz olyan kozmetikust, akihez nem szívesen mész el egy nagykezelésre. Vagy olyan villanyszerelőt, akinek még egy fáziskeresőt se adnál a kezébe.

Viszont azt is tudom, sokan érzik, több van bennük, mint amit jelenleg ki tudnak hozni magukból és az életükből. Sokan keresnek extra jövedelemért napi pár órában- online végezhető- munkát és valóban akarnak is dolgozni. Sokan szeretnének egy olyan támogató közösséghez tartozni, ahol nem ciki jól érezni magukat és ahol bátran mesélhetnek az álmaikról, mert senki sem fogja őket kinevetni miattuk. Sokan vannak, akik anyagi biztonságot akarnak teremteni a gyereküknek, az unokáiknak és tudják, hogy ezt alkalmazotti létből nem fogják tudni megteremteni. Én velük dolgozom!

Mindenesetre ha lázadó vagy, hajlandó vagy cselekedni, vágysz a folyamtos fejlődésre és szeretnél megismerni embereket, emberi sorsokat, akkor lehetséges, hogy ez a munka neked való.

De azt javaslom, ne érezd magad kevesebbnek azért, mert elégedett vagy azzal a munkával, amit jelenleg végzel. És ne engedd, hogy bárki azt éreztesse veled, hogy nem vagy elég jó! Minden szakmának megvan a maga szépsége. A takarítónő mindent tisztává varázsol maga körül. Az autószerelő nélkül konkrétan megállna az életünk. Legalább egy számítógépes szakember kell ahhoz, hogy én itt ülhessek és írhassam a blogomat és legalább egy bolti eladó, vagy épp kasszás, hogy eközben ne haljak éhen. Soroljam még?

ÉRTÉKES EMBER VAGY, BÁRMILYEN MUNKÁT IS VÉGZEL!!

Az online hálózatépítés csupán egy extra lehetőség arra, hogy többet hozz ki magadból, ha szeretnél és arra, hogy pozitív változást vigyél mások életébe (is).

Ölellek, Orsoly

A bejegyzés trackback címe:

https://kmorsoly.blog.hu/api/trackback/id/tr2517905465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása