(M)ilyen valójában az élet ONLINE NETWORKER-ként?

(M)ilyen valójában az élet ONLINE NETWORKER-ként?

Hálózatépítés a pénzen túl (1.rész)

...avagy hogyan hozott a network marketing pozitív változást a házasságomba?

2022. október 02. - kmorsoly

"Itt vagy már több, mint 3 éve és még mindig nem vagy a felsővezetők között? De akkor vajon miért csinálod még mindig?" Sokakban merülhet fel a kérdés.

 Őszinte leszek. Néhanapján bennem is felmerül ez a kérdés. Egy meglévő üzlettárssal való nem túl kellemes konzultáció után, ahol mentorként -néhanapján- keményen kell fellépni az ő személyes fejlődése érdekében. Egy leendő üzlettárssal való interjú után, ahol felvilágosítom, hogy nem, én nem a tukmálós, idegenekre irogatós hálózatépítőket képviselem és nem akarok senkit beszervezni sehova. Egy fogyasztóval történt hosszúranyúlt beszélgetés után, ahol elmagyarázom, ha nem követi az általam tett javaslatokat az adott terméket illetően, akkor ne várjon semmilyen változást az egészségügyi állapotában. Igen, felteszem én is néha a kérdést magamnak:

Miért vagy még mindig itt, Orsoly?

 Tudod, egyszerűbb lenne feladni. Jöhetnének a „Na ugye,én megmondtam!” vagy a „Várható volt, hisz ez az üzlet ma már nem működik!” típusú gondolatok és hozzászólások azoktól, akik valójában soha semmit nem tesznek önmagukért vagy másokért, de azt tökéletesen tudják, mit kellene tennie a másiknak. De tudod, engem "nem ilyen fából faragtak"!  Én nem adom egykönnyen az álmaimat! Inkább leülök pár percre és átgondolom, majd papírra is vetem, mi mindent kaptam már itt eddig is, és vajon még mi mindent tartogat számomra ez a lehetőség, ez a csapat, ez a vállalkozás. És ilyenkor bizony gyorsan jönnek a gondolatok és még gyorsabban indul meg a kezemben az íróeszköz.

 Sosem gondoltam volna, hogy majd épp egy üzleti lehetőség fog pozitív változást vinni a mindennapjaimba, a gondolkodásmódomba, a házasságomba.

“Olyan okos, szép pár vagytok! Tényleg elhiszitek, hogy majd pont az MLM fogja megváltoztatni az életeteket?”

 A mondat első felét sokszor kapjuk az emberektől visszajelzésként. A második felét a legtöbben már csak hozzágondolják. Akik régebbről ismernek, azok közül többen meglepődtek, mikor meghallották a hírt anno, hogy egy pár lettünk.

“Szegény Orsika! Ez a Norbi aztán nem rejti véka alá a gondolatait és amúgy is egy nagy nőcsábász! Nem lesz majd vele egyszerű együttélni…”

“Na ez a Norbi jól megnyerte! Ilyen nagyszájú, talpraesett nőszeméllyel nem lesz könnyű dolga!“

 Képzeld, igazuk lett! Tényleg nem mindig könnyű együtt élni. Ha hiszed, ha nem, nekünk is vannak nehézségeink, nekünk is vannak rossz napjaink. (Bár a férjem szerint ez leginkább rám jellemző, én pedig jó fej vagyok és meghagyom őt ebben a hitben)

 De valóban így lett. Norbesz bizony akkor is elmondja a véleményét, ha senki sem kérdezi azt, én pedig elég gyakran elérem, amit szeretnék. Vagy így, vagy úgy シ  Szóval jogosan merülhet fel benned a kérdés:

Akkor miért is vagytok már több, mint 20 éve együtt?!

 Ez most lehet, hogy furán fog hangozni, és talán még nem érted pontosan, hogy jön mindez a network marketinghez. De sokkal jobban idekapcsolódik, mint azt  gondolnád.

 Az első 17 évünk abban a gondolkodásmódban telt párkapcsolat terén, amit a szüleinktől hoztunk, láttunk meg abban, amit mi még hozzátettünk. Mint pl.:

 Együtt vagyunk egyek!

Jóban-rosszban együtt kell maradni!

Meg kell oldani a nehézségeket ahelyett, hogy megfutamodnánk előlük!

Lemondások jönnek-mennek!

Önmagunk feladása bizonyos szituációkban a házasságban teljesen  normális!

 Mindezekhez hozzájött a rengeteg nevetés, ölelés, virágcsokor, ajándék, közös programok, meghitt ünnepek és boldog percek.

  Aztán 3 és fél évvel ezelőtt sokminden megváltozott.

 „Berobbant“ az életünkbe a network marketing világa és mi úgy döntöttünk, belevágunk. Tudtuk, hogy változni fog az életünk, változni fognak a mindennapjaink. Tudtuk, hogy sokat kell majd tanulnunk ahhoz, hogy sikeresek lehessünk. Tudtuk, hogy sokan akarnak majd lebeszélni róla és hogy kitartónak kell lennünk, de ez sem tántorított el minket. Azt viszont akkor még nem tudtuk, hogy egy olyan másfajta gondolkodásmódot kapunk általa, ami teljes mértékben kihat majd a házasságunkra is.

 A csapatunk vezetője nagy hangsúlyt fektet az önfejlesztés fontosságára. (Ezúton is hála neki érte!)

TUDD KI VAGY! TUDD, HOVÁ TARTASZ!

 Talán ez volt az első mondata, ami elindított minket a változás útján. Akkor még nem értettük, mi köze van ennek az üzletépítéshez, s miért olyan fontos, hogy megismerjük önmagunkat.

 De aztán újabb és újabb gondolatok, mondatok érkeztek az életünkbe. Olyanok, amit addig egyikünk sem hallott egy munkáltatójától sem. Olyan mondatok, amik által minden nap egy picit jobb emberré válhat(t)unk és ezáltal jobb társakká is a házaséletünkben. Íme néhány a teljesség igénye nélkül:

Szeresd Magadat, hogy mások is szeretni tudjanak!

Légy önmagad és senkinek se hagyd, hogy meg akarjon változtatni vagy épp úgy formáljon, ahogy neki tetszik!

Kommunikálj!! Ne várd el, hogy a másik kitalálja, mire gondolsz!

Légy jó hallgatóság!

Tanuld meg használni az ego-dat! Az ego jó dolog tud lenni, ha jól használjuk!

Tanulj meg bocsánatot kérni, amikor hibázol!

Tűzz ki célokat! Rövid- és hosszútávúakat egyaránt!

Szentelj időt magadnak, a párkapcsolatodnak, ne hagyd, hogy elvigyenek a hétköznapok!

Értékeld mindazt, amid, amitek van és ezt ne kizárólag anyagi szinten tedd!

Légy hálás minden apróságért, ami az életetedbe érkezik, még akkor is, ha épp nehézségnek tűnik! Minden tapasztalás által erősebb leszel!

 A mondatokon túl rengeteg tanítást és tapasztalást kaptunk. Megtanultuk, hogyan fogadjuk el egymást. Megtanultunk közösen álmodni, tervezni és megvalósítani, vagy épp elfogadni, ha az élet átírja a terveinket. Már nem okoz problémát újragondolni és nem okoz napokig fejtörést újratervezni. Elsajátítottuk a TM meditációt együtt, családi szinten azért, hogy még tudatosabbak lehessünk az életünkben, a mindennapjainkban.

 Látszólag talán semmi köze sincs mindennek az üzleti életünkhöz. Mégis olyan jellegű pozitív változásokat tapasztaltunk meg a gondolkodásmódunkban- ezáltal az egymáshoz és a kislányunkhoz, Alinkához való viszonyunkban, hozzáállásunkban- ,amit ma már mentorként mi is tovább tudunk adni azoknak, akik úgy döntenek, csatlakoznak a víziónkhoz és a támogatásunkkal valósítják meg a saját álmaikat, céljaikat!

 Amikor úgy éreztük, valami változásra, változtatásra van szükségünk az életünkben, akkor megérkezett a lehetőség a network marketing "személyében". Azt gondoltuk, jó buli lesz megalapozni anyagilag a jövőnket, pedig valójában a pénzen túl kaptuk meg általa az igazi ajándékokat és még ki tudja, mit tartogat a jövő számunkra?!iorsolynorb.jpeg

 Ha úgy érzed, változásra, fejlődésre van szükséged, azt javaslom, légy nyitott, mert az élet mindig eléd teszi a lehetőségeket, neked pedig semmi más dolgod nincs, mint észrevenni ezeket és bátor döntéseket hozni.

 Amíg ez megtörténik, én addig is érkezem a további ajándékokkal, amiket a hálózatépítéstől eddig kaptam nőként, édesanyaként, feleségként.

Folyt.köv.

Ölellek, Orsoly

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kmorsoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4517945074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása